Balayage Amsterdam

Keratine behandelingen voor golvend haar werden zo geïntroduceerd in de jaren 1970. Het Braziliaanse Redding zoutwater is verantwoordelijk voor de levendige tint. Wegens de uitdrogende werking wordt het echter door de meeste salons niet meer geprefereerd.

Hieronder volgt een eenvoudige stapsgewijze beschrijving van de volgende processen.

1. Balayage. Het haar wordt gewassen met een shampoo en een wasmiddel en er wordt een handdoek omheen gewikkeld. Na 3 maanden wordt het haar afgebroken met een kloppende krachtige sulfaatvrije shampoo. Het haar wordt ondersteboven gehouden en met een stalen kam worden de punten verwijderd. Als de kam niet sterk genoeg is, dompel hem dan in een kom met heet water om hem te versterken.

2. Draaien Zodra de eerste shampoo is gedaan, wordt het met keratine behandelde haar in secties verdeeld. Elke sectie wordt gescheiden en gedurende ongeveer 3 minuten geföhnd. Als het haar niet droog genoeg is, zal het breken. Als er te veel hete lucht in contact komt met het haar, zal het gaan pluizen. Zelfs als de sectie voldoende is gedroogd, mag het haar niet te veel worden gedroogd, want dat kan kroezen in de hand werken. De technicus rolt het haar vervolgens op in een bundel en bindt het vast met een sjaal.

3. scheiden Het haar wordt opnieuw in secties verdeeld. In dit proces worden de uiteinden uitgerekt zodat ze kunnen worden gekruld. Als uw haar natuurlijk is, krijgt u meer krullen in dit proces. Als u een relaxer in het natuurlijke haar hebt gebruikt, zal het tegenovergestelde gebeuren. Het haar wordt steil gemaakt en de relaxerende chemische stof wordt aangebracht. Na 3 maanden wordt de schaar verwijderd en wordt het haar nogmaals geföhnd.

4. stijltang De stijltang is het deel van de stijltang dat wordt gebruikt om het haar steil te maken. De plaatjes worden van de stijltang gewist terwijl hij zichzelf verwarmt. Dit proces duurt in totaal ongeveer 30 seconden. Nadat het haar is gladgestreken, wordt een neutralisator aangebracht. Het haar wordt opnieuw geföhnd en opnieuw geföhnd. In dit proces zal het haar ongeveer 3 maanden steil blijven.

5. styling Nadat het haar in de gewenste stijl (die van het model) is gebracht, wordt het haar gewassen. De volgende stap is de styling. De artiest föhnt het haar en brengt eventueel extra stijlen aan. Het haar wordt dan gestyled met een stijltang die door de technicus op het haar wordt gehouden. Als de technicus een fout maakt en te veel warmte toepast, kan het haar opzwellen en zal het steil worden. Het haar wordt gedroogd, gestyled en opnieuw gekamd.

6. kleur Wenst de artiest de haarkleur te veranderen, dan brengt hij een neutraliserende formule aan en laat hij die enkele minuten zitten. Daarna zal hij de kleur op de juiste manier aanbrengen. De meeste kleurspecialisten zijn van mening dat door de kleur een paar minuten te laten inwerken, de kleur zich ‘zet’.

7. stylen De laatste fase is het haar laten drogen en stylen zoals gewenst. De meeste haarkunstenaars zullen adviseren om het haar 3-5 minuten droog te houden voordat ze het gaan stylen. Dit zal het risico minimaliseren dat het haar zich in een troebele toestand vormt. Sommige artiesten laten het haar natuurlijk drogen en zetten het op natuurlijke wijze. Dit voorkomt dat het haar te zwaar wordt en in de war raakt.

De eerste paar stappen zullen relatief eenvoudig en ongecompliceerd zijn. De laatste paar stappen kunnen moeilijker zijn en moeten worden overgelaten aan een deskundige voor advies en instructies.

Lees meer:
Highlights Amsterdam 
Keratine behandeling Amsterdam