Waar wordt het lichaam na de dood heen gebracht?

Als u heeft gekozen voor een crematie, dan zal het lichaam waarschijnlijk naar een crematorium worden gebracht. U kunt ervoor kiezen om het stoffelijk overschot zelf naar een crematorium te brengen, of u kunt een uitvaartondernemer vragen dit voor u te regelen, omdat het een beetje overweldigend kan zijn om de logistiek alleen te regelen. De meeste uitvaartondernemingen helpen u graag met het overbrengen van de overledene. Als u er de voorkeur aan geeft het lichaam te laten begraven, zijn er twee typische scenario's: Het lichaam wordt naar een uitvaartcentrum of mortuarium gebracht, of het familielid wordt naar de begraafplaats van zijn keuze gebracht.

Bij de keuze tussen deze twee scenario's is het belangrijk om het emotionele welzijn van de familie in gedachten te houden. Het kan heel moeilijk zijn om dit proces te doorlopen, vooral als je het nog nooit eerder hebt gedaan. Als iemand anders de logistiek regelt, kan dat de ervaring ook minder pijnlijk maken. Als een begrafenisonderneming of mortuarium de crematie verzorgt, is het belangrijk om al vroeg in het proces te beslissen of u de crematie in eigen beheer wilt laten uitvoeren of op een locatie van een derde partij. Een crematie in eigen beheer betekent dat de familie de mogelijkheid heeft om de overblijfselen van hun dierbare op een specifieke locatie te verstrooien. Als een uitvaartonderneming de begrafenis verzorgt, is zij verantwoordelijk voor het vinden van de juiste plaats op de begraafplaats om de stoffelijke resten bij te zetten.

Overbrengen overledene

Wie leidt de rouwstoet?

De begrafenisstoet is het belangrijkste onderdeel van elk overlijdensritueel. Hier komen de familieleden en naaste vrienden samen om de overledene hun laatste eer te bewijzen. Er zijn veel factoren die meespelen in welke soort processie het beste is voor een specifieke familie. Als er een grote sociale impact is, kan het belangrijk zijn om een grote processie te hebben die dit weerspiegelt. Aan de andere kant kan het voor de familie belangrijker zijn om een privé-aangelegenheid te hebben die hen in staat stelt om in besloten kring te rouwen. De begrafenisonderneming of het mortuarium die u hebt gekozen, kan u meestal laten weten hoe hun gebruikelijke rouwstoet eruit ziet.

Als u ervoor hebt gekozen het lichaam te laten begraven, is een rouwstoet niet zo belangrijk. Het is echter nog steeds belangrijk dat u tevreden bent met de stoet. Een aspect dat een begrafenis kan maken of breken is de manier waarop de stoet wordt geleid. Sommige uitvaartcentra halen het plezier uit de processie door de stoet vlak langs de dienstruimte te laten lopen, of helemaal niet te laten lopen. Als je een meer plechtige processie wilt, kun je de uitvaartondernemer vragen wat zijn beleid is ten aanzien van het leiden van de processie langs het kerkhof.

Wat gebeurt er na de dienst?

Na de uitvaartdienst is het belangrijk om een herdenkingsbijeenkomst te houden in het crematorium, op de begraafplaats of op een andere plaats waar het lichaam is opgebaard. Het kan ook een idee zijn om een kleine herdenkingsbijeenkomst te houden bij de dierbare thuis, of in een park of strand waar de persoon graag tijd doorbracht. Op deze bijeenkomsten is het belangrijk om te praten over de persoon die is overleden. Het is ook belangrijk om de gemeenschap op de hoogte te brengen van het overlijden.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat de familieleden zich de eerste dagen na het overlijden het kwetsbaarst zullen voelen. Het is belangrijk dat u in deze periode sterk blijft voor elkaar. Er zijn veel dingen die je kunt doen om sterk te blijven, zoals wandelen, een bad nemen en/of veel water drinken, geen junkfood eten en tijd doorbrengen met mensen die je het gevoel geven dat je van ze houdt.

Wie zorgt er voor de as van de overledene na de crematie?

Als de overledene gecremeerd is, blijft er as achter. Er zijn veel opties als het gaat om wat te doen met de as, zoals het uitstrooien op de oceaan of het laten plaatsen in een speciale urn. Meestal beslissen de familieleden wat ze met de as doen. Als de familie de as op zee wil uitstrooien, zijn er twee basisscenario's: Het familielid krijgt de optie om de as zelf te verstrooien of een professional de as te laten verstrooien.

Als het familielid wil dat iemand anders de as verstrooit, is het belangrijk om iemand te vinden die bereid is om het te doen. U kunt de persoon vragen die de as verstrooit, of iemand in de gemeenschap die dicht bij de overledene stond. Het kan een zeer emotioneel verzoek zijn, dus wees voorzichtig met wie u het vraagt. U kunt ook online zoeken naar mensen die in uw omgeving as uitstrooien.

Welke documenten zijn nodig voordat een lichaam kan worden gecremeerd/begraven?

Als u hebt besloten het lichaam op de een of andere manier te laten conserveren, zijn er bepaalde vereisten waaraan u moet voldoen. Om het lichaam te kunnen cremeren of begraven, hebt u een overlijdensakte nodig. Dit document geeft de ambtenaar van de burgerlijke stand de officiële doodsoorzaak en andere belangrijke informatie. Vervolgens hebt u een document nodig waarin staat wanneer het lichaam wordt gecremeerd of begraven. U moet er ook voor zorgen dat er genoeg geld is om de kosten van de begrafenis te dekken.

Conclusie.

De dood is een traumatische ervaring, en het is niet iets wat iemand alleen zou moeten doormaken. Gelukkig zijn er veel manieren om de pijn en het verdriet dat met de dood gepaard gaan te verzachten, en één daarvan is door het lichaam te laten cremeren of begraven. De keuze om de overblijfselen van uw dierbare te bewaren kan een moeilijke beslissing zijn, maar het is er een die de pijn kan verzachten van het verlies van iemand die niet langer bij u is.